ΕΚΤ: Κρίσιμη η διατήρηση του στόχου για το 2011

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 13:56

Ο στόχος της Ελλάδας για το επόμενο έτος θα πρέπει να διατηρηθεί, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βιτόρ Κονστάνσιο, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της.

Ο στόχος της Ελλάδας για το επόμενο έτος θα πρέπει να διατηρηθεί, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βιτόρ Κονστάνσιο, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της.

«Αυτό που είναι κρίσιμο, και με το οποίο αναμένουμε ουσιαστικά να συμμορφωθεί η Ελλάδα, είναι να διατηρήσουν τον ίδιο στόχο για το επόμενο έτος, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει νέες πολιτικές τις οποίες ίσως να μην είχαν σκεφθεί πριν», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Βιέννη, τόνισε πως παρά τα όσα έγιναν φέτος στην Ελλάδα, ο στόχος για το επόμενο έτος θα πρέπει να διατηρηθεί. «Θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι απαραίτητες πολιτικές, προκειμένου να διατηρηθεί αυτός ο στόχος.»

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα για αυτό το έτος αποτελούν σε μεγάλο μέρος το αποτέλεσμα της ανοδικής αναθεώρησης του ελλείμματος για το 2009. «Αποτελεί ένα αυτόματο αποτέλεσμα που καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί όταν θεωρούσαν το έλλειμμα του 2009 χαμηλό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα