Υποχωρεί για τρίτη ημέρα το αργό

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 06:35

Απώλειες για τρίτη ημέρα σημείωσε το αργό πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο, καταδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της ζήτησης του καυσίμου στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο ενδέχεται να μειωθεί.

Τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν απώλειες καθώς ο γενικός οικονομικός δείκτης της Federal Reserve Bank of New York υποχώρησε στο μείον 11,1 από 15,7 τον Οκτώβριο. Οι τιμές του αργού κινήθηκαν αρχικά ανοδικά χθες μετά την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν τα μέγιστα σε επτά μήνες.

Το αργό για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 60 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 84,26 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 84,30 δολ. στη 1:12 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, το αργό υποχώρησε δύο σεντς φθάνοντας στα 84,86 δολ. μετά την άνοδό του έως 89 σεντς. Φέτος οι τιμές του έχουν σημειώσει άνοδο 6,3%.

Στις 12 Νοεμβρίου τα συμβόλαια του καυσίμου σημείωσαν απώλειες 3,3% καθώς οι κινεζικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή που αναρριχήθηκε στη χώρα 4,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράϊαν Κάουεν ενδέχεται να θέσει το θέμα στήριξης των τραπεζών στη σημερινή ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης καθώς οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρότρυναν τη χώρα να αντλήσει χρήματα από το κεφάλαιο ύψους 750 δισ. ευρώ (1 τρισ. δολ.) που δημιουργήθηκε τον Μάϊο.

Οι τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν χθες εν μέσω εικασιών ότι η ConocoPhillips σύντομα θα προχωρήσει στην έναρξη λειτουργίας του διϋλιστηρίου της Μπέϊγουεϊ στο Νιού Τζέρσεϋ μετά την έναρξη της συντήρησής του τον Σεπτέμβριο.

Τα συμβόλαια της βενζίνης για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν 0,2% φθάνοντας στα 2,1905 δολ. το γαλόνι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Χθες, υποχώρησαν 1,49 σεντς, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στα 2,195 δολ. το γαλόνι.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3606 ανά ευρώ μετά την ανατίμησή του 0,8% χθες. Το ισχυρό δολάριο περιορίζει την ζήτηση των επενδυτών για πρώτες ύλες.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 32 σεντς, ποσοστό 0,4%, κλείνοντας στα 86,38 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα