Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 06:01

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να σημειώνει απώλειες για τρίτη ημέρα, εν μέσω εικασιών ότι οι κυβερνήσεις θα λάβουν και άλλα μέτρα για να περιορίσουν τον πληθωρισμό, αλλά και μετά την υποχώρηση των τιμών των πρώτων υλών.

Οι μετοχές της Hyundai Engineering & Construction Co. έκαναν βουτιά 15% στη Σεούλ καθώς η Bank of Korea αύξησε τα επιτόκια, και η Hyundai Motor Group με την Hyundai Group δέχθηκαν ανταγωνιστικές προσφορές για μερίδιο στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Νότιας Κορέας. Οι μετοχές της Rio Tinto Group, της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωσαν απώλειες 1,1% στο Σύδνεϋ καθώς οι τιμές των πρώτων υλών κινήθηκαν σήμερα πτωτικά. Οι μετοχές της James Hardie Industries SE σημείωσαν απώλειες 3,7% μετά την υποβάθμιση των μετοχών της από την Credit Suisse Group AG.

O MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 131,28 μονάδες στις 11:38 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου πέντε μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο. Χθες ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε 0,4% καθώς τα δημοσιεύματα ότι οι κινεζικές τράπεζες ανέστειλαν μέρος του δανεισμού τους τροφοδότησαν τις εικασίες ότι η χώρα θα λάβει περισσότερα μέτρα για να κατευνάσει την οικονομική της ανάπτυξη.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,1% μετά την έντονη κριτική ότι το σχέδιο στήριξης της ανάπτυξης της Federal Reserve που διογκώνει το ομοσπονδιακό έλλειμμα θα οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος δανεισμού, ωθώντας έτσι υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων. Οι αποδόσεις των ομολόγων τριακονταετούς διάρκειας αυξήθηκαν στο 4,41%, φθάνοντας στα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από τον Μάϊο.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ – όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου στην Ουάσινγκτον – αυξήθηκαν 1,2% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε επτά μήνες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index στο ίδιο ποσοστό, ενώ στη Νέα Ζηλανδία η πτώση του NZX 50 Index ήταν 0,4%.

Απώλειες 0,7% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi καθώς η Bank of Korea ανακοίνωσε σήμερα στη Σεούλ ότι αυξάνει τα επιτόκια κατά 0,25% στο 2,5%.

Η Reserve Bank of Australia είπε ότι αύξησε τα επιτόκια αυτόν τον μήνα για να περιορίσει ενδεχόμενη αύξηση του πληθωρισμού, καθώς οι περισσότερες επενδύσεις στον κλάδο της μεταλλουργίας, την απασχόληση και το εμπόριο, αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Απώλειες για τρίτη ημέρα σημείωσε το πετρέλαιο και ο χαλκός υποχώρησε σήμερα έως 1%.

Μέσα στο 2010 – έως και χθες – ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 9,3% έναντι ανόδου 7,4% του δείκτη S&P 500 και 7,3% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα