Ανοδος του αργού

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 06:06

Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε τρεις μήνες, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η συμφωνία για την διάσωση των ιρλανδικών τραπεζών ενδέχεται να περιορίσει τις ανησυχίες για το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος.

Τα συμβόλαια του καυσίμου διέγραψαν σήμερα μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες ήταν της τάξης του 4%, μετά τη χθεσινή αίτηση της Ιρλανδίας για οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προκειμένου να σώσει τις τράπεζές της. Η απόφαση ώθησε το ευρώ στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, τονώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής στα μάτια των επενδυτών.

Το αργό για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 55 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 82,53 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκε στα 82,51 δολ. στις 10:39 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Στις 19 Νοεμβρίου το αργό σημείωσε απώλειες 44 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 81,98 δολ. το βαρέλι. Φέτος τα συμβόλαια του καυσίμου έχουν σημειώσει άνοδο 3,7%.

Το αργό για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου που έληξαν στις 19 Νοεμβρίου, υποχώρησε 34 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 81,51 δολ. το βαρέλι. Στα τέλη της εβδομάδας που πέρασε το αργό κινήθηκε πτωτικά μετά την εντολή της Κίνας στις τράπεζές της να αυξήσουν τα αποθέματα, κίνηση η οποία ενδέχεται να περιορίσει την ανάπτυξη και τη ζήτηση των καυσίμων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου ισχυροποιήθηκε έως 58 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 84,92 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 19 Νοεμβρίου τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 71 σεντς, ποσοστό 0,8%, κλείνοντας στα 84,34 δολ. το βαρέλι.

Η κατανάλωση ντήζελ στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημάδι ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει σύμφωνα με το American Petroleum Institute (API).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα