Ισχυροποίηση του ευρώ

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 06:20

Ανοδικά για τέταρτη ημέρα έναντι του δολαρίου και του γιέν κινήθηκε το ευρώ εν μέσω στοιχημάτων ότι η συμφωνία διάσωσης των ιρλανδικών τραπεζών θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στις αγορές χρέους της Ευρώπης.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι συμφωνήθηκε η δημιουργία κεφαλαίου στήριξης των ιρλανδικών τραπεζών. Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της προοπτικής της χώρας από την Standard & Poor’s Ratings Services. Το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε πτωτικά πριν από την αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve, που έγινε αυτόν τον μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η αγορά ομολόγων αξίας 600 δισ. δολαρίων.

Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στο 1,3749 ανά δολάριο στις 12:23 μ.μ. στο Τόκιο, από 1,3673 που ήταν στις 19 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη και άγγιξε το 1,3767, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 12 Νοεμβρίου. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυροποιήθηκε 0,4% φθάνοντας στα 114,68 γιέν. Το δολάριο υποχώρησε στα 83,42 γιέν από 83,55 γιέν. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 0,7% για να διαμορφωθεί στα 77,34 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ.

Σήμερα ο ΜSCI Asia Pacific των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωσε άνοδο 0,6%.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η άνοδος του ευρώ ενδέχεται να αναχαιτιστεί εν μέσω ανησυχιών ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, θα παραμείνουν ευάλωτες και τα μέτρα λιτότητας θα βλάψουν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Η UBS εισηγείται στους επενδυτές την πώληση του ευρώ, το οποίο προβλέπεται να υποχωρήσει έως τα τέλη Ιανουαρίου στο 1,25 ανά δολάριο ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα