Διαβεβαιώσεις για τις τιμές των οπωροκηπευτικών

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 18:47

Οι τιμές των οπωροκηπευτικών θα διαμορφωθούν σε ομαλά επίπεδα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Στ. Κομνηνός, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τους χονδρεμπόρους της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη.

Στο τραπέζι της συζήτησης με τους εκπροσώπους του κλάδου, βρέθηκε και η τιμή της πατάτας. Οι χονδρέμποροι δεσμεύτηκαν ότι θα συμπιέσουν τις τιμές του προϊόντος όσο είναι δυνατόν, καθώς η παραγωγή της πατάτας τόσο στη χώρα μας, όσο και στις χώρες από όπου προμηθευόμαστε τις μεγαλύτερες ποσότητες (Αίγυπτος κλπ) είναι μειωμένη.

Μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι υπάρχει η επάρκεια ελληνικής πατάτας στην αγορά και οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές.

Παράλληλα, οι χονδρέμποροι ζήτησαν να υπαχθούν τα οπωροκηπευτικά σε καθεστώς ελέγχου για υπερβολικό κέρδος και οι έλεγχοι να εστιαστούν στις ελληνοποιήσεις και την πάταξη του παρεμπορίου.

Ο κ. Κομνηνός επισήμανε ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων προϊόντω, ενώ ζητήθηκε αναλυτική πρόταση για τα δομικά προβλήματα του χονδρεμπορίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα