Φ. Σαχινίδης: Εξορθολογισμός και εξυγίανση των δημόσιων φορέων

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 11:07

Τη βεβαιότητά του ότι στο τέλος της χρονιάς η Ελλάδα θα έχει πετύχει μια δημοσιονομική προσαρμογή «πρωτόγνωρη για τη χώρα και την Ευρωζώνη» διατυπώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

«Θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από τα 36 περίπου δισ. του 2009 σε 22 δισ. για το 2010», επισημαίνει ο κ. Σαχινίδης στην εφημερίδα «Ημερησία».

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση των δημόσιων φορέων και όχι οι απολύσεις των υπαλλήλων τους.

Όσον αφορά στις ΔΕΚΟ ο υφυπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι ήρθε η ώρα για υπεύθυνες αποφάσεις και υποστηρίζει πως οι ΔΕΚΟ πρέπει να λειτουργούν με βάσει τα κριτήρια της παραγωγικότητας και της οικονομικής αποτελεσματικότητας.

Για τον τομέα της υγείας, αναφέρει πως για να έχουμε ένα αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει να το προστατεύσουμε από τη σπατάλη και την αναποτελεσματικότητα. «Για αυτό κρίνουμε απαραίτητη την παρουσία ελεγκτικών οργανισμών που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Και δεν πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τρόικας σε αυτή την εργασία.»

Σημειώνει, εξάλλου, πως σύντομα θα παρουσιασθεί το αναθεωρημένο σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ενώ όσον αφορά τον δανεισμό της χώρας τονίζει πως στόχος παραμένει να επιστρέψει η χώρα μας στις αγορές κεφαλαίου το 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα