ΥΠΟΙΚ: Πρόγραμμα τομών και αλλαγών το Μνημόνιο

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 10:51
UPD:10:52

«Ρήξεις, προσπάθεια και πολλή δουλειά» προϋποθέτει η συνέχιση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», ο ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι η επιτυχία σε αυτό το Πρόγραμμα δεν είναι μόνο όρος για να συνεχίσει η απρόσκοπτη δανειοδότηση της χώρας μας, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

«Το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής - το Μνημόνιο - δεν ειναι απλώς η απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση του δανείου των 110 δισ. που σώζουν τη χώρα απο τη χρεοκοπία. Είναι κυρίως το πρόγραμμα τομών και αλλαγών που όλοι αναγνωρίζουμε ότι έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τις οποίες πρέπει σήμερα να υλοποιήσουμε σε ελάχιστο χρόνο και κάτω από τις πιο πιεστικές οικονομικές συνθήκες για τη χώρα.»

«Αποδείξαμε», είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου «ότι, μπροστά στην ανάγκη για τη διάσωση της χώρας, δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος». «Στον πρώτο χρόνο ζητήσαμε από όλη σχεδόν την ελληνική κοινωνία να υποστεί θυσίες και με αυτήν πετύχαμε ένα στόχο που κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρναμε: μια μείωση του ελλείμματος πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ή περίπου έξι μονάδων του ΑΕΠ», τόνισε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με απόλυτη συνέπεια στους στόχους που έχει θέσει, «γιατί πραγματικά το χρωστάμε στην πλειοψηφία των πολιτών που στήριξε και στηρίζει αυτό τον αγώνα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα