Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 06:47

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών κινήθηκαν ανοδικά μετά την αύξηση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών καταναλωτών τον Νοέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης επιδεινώνεται.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που πραγματοποιεί πλέον του 40% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, και της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1,2% στο Τόκιο. Απώλειες 1% σημείωσαν οι μετοχές της Industrial & Commercial Bank of China Ltd., της μεγαλύτερης δανείστριας της Κίνας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε επτά μήνες το Νοέμβριο, καταδεικνύοντας ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνεχίσουν να σκληραίνουν τη νομισματική τους πολιτική.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 128,84 μονάδες στις 11:39 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου όσες μετοχές σημείωναν άνοδο να σημειώνουν και πτώση. Νωρίτερα ο περιφερειακός δείκτης σημείωνε απώλειες έως 0,2%.

Τον Νοέμβριο ο δείκτης υποχώρησε 0,6%, σημειώνοντας την πρώτη πτώση σε τρεις μήνες, εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα θα εντείνει τις προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό, η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να περιορίσει την κρίση χρέους, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,4%. Απώλειες 0,3% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε επίσης απώλειες 0,3% μετά την έκθεση που έδειξε ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με χαμηλότερο των προβλέψεων ρυθμό το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς το ισχυρό νόμισμα της χώρας έβλαψε τις εξαγωγές.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ισχυροποιήθηκε 0,1% μετά την έκθεση που έδειξε ότι ο δείκτηε Purchasing Managers’ Index (ΡΜΙ) αυξήθηκε στο 55,2 από 54,7 τον Οκτώβριο. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,6% εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης θα επιδεινωθεί σε συνδυασμό με την έναρξη έρευνας για την εκμετάλλευση από τη Google Inc. της κυρίαρχης θέσης στην αγορά.

Σήμερα η Standard & Poor’s Ratings Services είπε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας εν μέσω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση της χώρας έκανε μικρή πρόοδο για την οικονομική ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα