Ανοδος του γιέν

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 06:08

Την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο οδεύει να σημειώσει το γιέν έναντι του δολαρίου σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο και οι ανησυχίες ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης θα επεκταθεί, τόνωσαν τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.

Το ευρώ οδεύει να κλείσει τέταρτη εβδομάδα απωλειών έναντι του αμερικανικού δολαρίου εν μέσω προσδοκιών ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ θα σηματοδοτήσει σήμερα ότι η τράπεζα δεν θα λάβει άλλα μέτρα για να περιορίσει την κρίση χρέους στην περιφέρεια. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας όδευε να κλείσει πέμπτη ημέρα ανόδου πριν από την έκθεση στις ΗΠΑ που ενδέχεται να δείξει αύξηση των μισθωτών για δεύτερο μήνα, τονώνοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το γιέν διαμορφώθηκε στα 83,72 ανά δολάριο στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο από 83,82 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το νόμισμα οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο 0,5%, την πρώτη άνοδο σε πέντε ημέρες από το πενθήμερο που έληξε στις 29 Οκτωβρίου. Το νόμισμα της Ιαπωνίας άγγιξε τα 110,49 ανά ευρώ από 110,73. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αγοράστηκε στο 1,3198 δολ. από 1,3209 οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 0,3%.

Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας διαμορφώθηκε στα 75,48 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 75,5 σεντς, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 0,7%.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα όδευε να κλείσει δεύτερη εβδομάδα με απώλειες έναντι του γιέν, καθώς ο Τρισέ δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της κρίσης χρέους στην Ευρώπη μετά τη μηνιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Η τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα επίπεδα ρεκόρ του 1% και διεύρυνε το πρόγραμμα έκτακτου δανεισμού για να καταπολεμήσει τις «οξείς» εντάσεις της αγοράς. Σήμερα ο Τρισέ θα μιλήσει στη μηνιαία συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα