Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 05:49

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και το νοτιοκορεατικό ώθησε προς εβδομαδιαία άνοδο τα νομίσματα της περιφέρειας πριν από την έκθεση για τα μισθολόγια στις ΗΠΑ, η οποία ενδέχεται να αυξήσει τις ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 132,59 μονάδες στις 11:19 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη 2,9%. Ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,3%. Το γιέν όδευε να σημειώσει την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του δολαρίου σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός, ενώ το ευρώ όδευε να κλείσει τέταρτη εβδομάδα απωλειών έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι μετοχές ανακάμπτουν από τις τρεις εβδομάδες απωλειών μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διευρύνει το πρόγραμμα έκτακτου δανεισμού για να περιορίσει την επέκταση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τις λιανικές πωλήσεις που υπερέβησαν τις προβλέψεις. Σημερινές εκθέσεις ενδέχεται να δείξουν αύξηση τις απασχόλησης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη.

Δύο μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Asia Pacific.

Το γιέν διαμορφώθηκε στα 83,77 ανά δολάριο ΗΠΑ από 83,82 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 0,4%, την πρώτη άνοδο σε πέντε ημέρες από το πενθήμερο που έληξε στις 29 Οκτωβρίου εξ αιτίας της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και των ανησυχιών για επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη που τόνωσε τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.

Εναντι του ευρώ το γιέν διαμορφώθηκε στα 110,69 από 110,73 ενώ το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3213 ανά δολάριο από 1,3209 οδεύοντας να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με απώλειες 0,25.

Οι μετοχές των μετάλλων και του αργού πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά μετά τη χθεσινή τους άνοδο. Ο ψευδάργυρος υποχώρησε 1,9% φθάνοντας στα 2.217,25 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME) μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 4,6%, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 87,62 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα