Υποχωρεί το αργό

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 06:21

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς οι διαπραγματευτές πούλησαν τα συμβόλαιά του για να κλειδώσουν τα κέρδη τους μετά τη χθεσινή άνοδο του καυσίμου κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών εν μέσω ενδείξεων ότι η ζήτησή του αυξάνεται αφού η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται.

Το αργό για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησαν έως 42 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 87,58 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 87,82 δολ. στις 10:22 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, σημείωσε άνοδο 1,25 δολ. φθάνοντας στα 88 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 8 Οκτωβρίου του 2008. Αυτήν την εβδομάδα – μέχρι στιγμής – το πετρέλαιο έχει σημείωσε άνοδο 4,8%.

Ανοδικά κινήθηκε χθες το αργό καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στους δανειστές όσα μετρητά χρειάζονται έως και το πρώτο τρίμηνο. Επίσης οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο καθώς χθες η National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 10% τον Οκτώβριο τονώνοντας την αισιοδοξία ότι η οικονομία βελτιώνεται.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 90,55 δολ. το βαρέλι, 14 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,82 δολ., ποσοστό 2,1%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 90,69 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από την 1η Οκτωβρίου του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα