Στην Αθήνα ο Ολι Ρεν

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 06:01
UPD:09:30

Μετά τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν.

Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί στις 11:00 π.μ. με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στις 3.00 μ.μ. με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, στις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία, ο Επίτροπος Ρεν θα συζητήσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και γενικότερα τους τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Ρεν θα μιλήσει επίσης το απόγευμα στα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ το πρωί θα συμμετάσχει σε συνέδριο του Economist.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του κ. Ρεν και εάν θα πρέπει να περιμένουμε ένα «αναθεωρημένο: "Καλό κουράγιο Έλληνες"», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι αυτή η αναφορά του κ. Ρεν είχε γίνει γιατί κουράγιο χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε όλοι μας.

Σημείωσε δε ότι η επίσκεψη του κ. Ρεν, ο οποίος «έχει άποψη και ρόλο για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με όλους τους παράγοντες που έχουν έναν σημαντικό και βαρύνοντα ρόλο στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης. «Ο ελληνικός λαός δείχνει την ωριμότητα που διαθέτει για να ξεπεράσουμε την πολύ μεγάλη κρίση», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε δηλώσει την Τρίτη ότι σύντομα θα εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, γεγονός που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα