Υποχωρεί το αργό

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 05:32

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο εν μέσω εικασιών ότι τα μέτρα στήριξης στις ΗΠΑ θα ωθήσουν υψηλότερα το δολάριο, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής στα μάτια των επενδυτών.

Τα συμβόλαια του αργού διεύρυναν τις χθεσινές απώλειες τού 0,4%, καθώς η Federal Reserve ανακοίνωσε διατήρηση του σχεδίου αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ. έως τον Ιούνιο, επειδή η οικονομική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο ήταν ανεπαρκής. Εκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας ενδέχεται να δείξει – όπως εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές – μείωση των προμηθειών πετρελαίου την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε 0,2% χαμηλότερα ή 18 σεντς, φθάνοντας στα 88,10 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 8:11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Φέτος οι τιμές του είναι 11% υψηλότερα.

Το αμερικανικό νόμισμα ανατιμήθηκε έναντι των 13 από 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου και διαμορφώθηκε 0,2% υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,3353. Η Fed συμφώνησε να επεκτείνει τις αγορές ομολόγων τον περασμένο μήνα, κίνηση που έχει στόχο την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν 2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 10 Δεκεμβρίου και πως τα αποθέματα αργού μάλλον μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

Χθες το American Petroleum Institute (API) ανακοίνωσε την πρόβλεψή του για μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 1,44 εκατ. βαρέλια, ενώ για την βενζίνη προέβλεψε αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,42 εκατ. βαρέλια.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει σήμερα στις 10:30 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον τα στοιχεία για τα αποθέματα των καυσίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα