Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 05:19

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας χαμηλότερα τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index από τα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας που έθεσαν δίλημμα για την ισχύ της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Οι μετοχές της ΒHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και υπ΄αριθμόν 1 εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, και της Rio Tinto Group, της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωσαν απώλειες 0,7% στο Σύδνεϋ, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και του χαλκού. Οι μετοχές της PetroChina Co., της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας πετρελαίου, σημείωσαν απώλειες 1,1% στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές της Billabong International Ltd. στο Σύδνεϋ μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της διοίκησης για τα κέρδη της.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,5% φθάνοντας στις 134,49 μονάδες στις 11:01 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου πέντε μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε τέσσερις που σημείωναν άνοδο. Χθες ο περιφερειακός δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve των ΗΠΑ διατήρησαν χθες το σχέδιο για την επέκταση της νομισματικής τους πολιτικής, λέγοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν ήταν αρκετά δυνατή για να μειώσει την ανεργία. Σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κυμάνθηκε μεταξύ ανόδου 0,2% και πτώσης 0,1% μετά την ανακοίνωση της Bank of Japan (BoJ) για τον δείκτη εμπιστοσύνης Tankan, ο οποίος υποχώρησε στο 5 τον Δεκέμβριο από το 8 τον Σεπτέμβριο. Θετικός αριθμός καταδεικνύει ότι οι αισιόδοξοι υπερέβησαν τους απαισιόδοξους.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,6% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1% μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ότι οι αγορές στη λιανική αυξήθηκαν κατά 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα