Διευρύνονται οι απώλειες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 12:59
UPD:13:02

ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ σημείο της ημέρας έχει υποχωρήσει αυτή την ώρα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στην πλειονότητα των κλάδων.

Η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι επίκειται νέος πόλεμος στον Κόλπο, στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών του αργού στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και στην είδηση ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία αναρριχήθηκε το Νοέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998 http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/17/268383.htm .

Αρνητικό αντίκτυπο είχε επίσης η ανακοίνωση της εταιρείας Game Group ότι οι πωλήσεις της στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2002 εμφανίζονται μειωμένες κατά 4,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η μετοχική της τιμή υποχωρεί κατά 50,34%.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,50% έχοντας διαμορφωθεί στις 3.924,40 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών με τις μετοχές των εταιρειών GlaxoSmithKline και AstraZeneca να υποχωρούν κατά 2,85% και 1,16% αντιστοίχως.

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει και η μετοχή της τράπεζας HBOS, η οποία στην αρχή της συνεδρίασης προσείλκυσε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η διοίκηση της HBOS προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πτωτικά κινούνται τώρα και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών. Η μετοχή της BP υποχωρεί κατά 0,23% παρά την αναβάθμισή της από την Credit Suisse First Boston και τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές.

Τέλος, μικρή πτώση (0,55%) σημειώνει η μετοχή Cadbery Schweppes μετά την εξαγορά της αμερικανικής Adams αντί του ποσού των 4,2 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα