Σημαντική ενίσχυση του ευρώ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 12:28
UPD:12:31

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών αναρριχήθηκε εκ νέου η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου, το οποίο δέχεται έντονες πιέσεις από την προοπτική ενός νέου πολέμου στον Κόλπο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, εξέφρασε σήμερα έντονη δυσαρέσκεια για τα στοιχεία που κατέθεσε το Ιράκ σχετικά με το οπλοστάσιό του και χαρακτήρισε βάσιμες τις επιφυλάξεις που διατύπωσε από την αρχή η Ουάσιγκτον http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/17/268357.htm . Η αμερικανική κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για την έκθεση που υπέβαλε το Ιράκ στον ΟΗΕ προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο αναμενόμενος πόλεμος κατά του Ιράκ ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και να περιορίσει τις δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών υπονομεύοντας την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Στις 12:19 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,03230 δολάρια - στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2000 - έναντι 1,02160 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα