Toyota : Αύξηση 5% των πωλήσεων το 2003

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 13:40

Η υπ' αριθμόν τρία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp., ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις των οχημάτων της παγκοσμίως θα αυξηθούν το 2003 κατά 5%. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα καταφέρει να ελέγξει το 5% της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου νωρίτερα του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος, παρά το ότι αυτή η αγορά είναι η δυσκολότερη για τους ξένους αυτοκατασκευαστές λόγω της πληθώρας των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, ο πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Φουτζίο Τσο προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της Toyota θα ανέλθουν το 2003 σε 6,5 εκατομμύρια οχήματα έναντι 6,17 εκατομμυρίων οχημάτων φέτος.

Δεδομένης της στασιμότητας της ιαπωνικής οικονομίας και των αναιμικών καταναλωτικών δαπανών των ιαπωνικών νοικοκυριών, η Toyota, όπως και οι άλλες ιαπωνικές εταιρείες του κλάδου, αντλούν κυρίως την ισχύ τους από την αμερικανική αγορά αυτοκινήτου και επωφελούνται από την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν.

Ο Τσο προέβη στην εκτίμηση ότι η Toyota, η οποία προς το παρόν ελέγχει φέτος το 10,5% της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτου, θα διευρύνει το ποσοστό αυτό, εκτίμηση με την οποία συμφωνούν πολλοί αναλυτές.

Μετά την επιτυχή εισαγωγή, φέτος, στη βορειομαερικανική αγορά νέων μοντέλων όπως το όχημα ελευθέρου χρόνου Highlander και το νέο επιβατηγό Corolla, η Toyota σχεδιάζει τη εισαγωγή το 2003, τουλάχιστον δύο νέων μοντέλων με το εμπορικό σήμα αυτοκινήτων γοήτρου Lexus.

Στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, όπου η Toyota ελέγχει μερίδιο μικρότερο του 4%, αναμένεται η επίτευξη του στόχου πωλήσεων 800.000 οχημάτων ετησίως πριν από το 2005 καθώς και ο έλεγχος μεριδίου της εν λόγω αγοράς σε ποσοστό 5% νωρίτερα του προβλεπόμενου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα