Συνεχίζεται η πτώση του δείκτη CAC 40 στο Παρίσι

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 13:55
UPD:13:58

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά με τις μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Στις 13:47 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης CAC 40 είχε διαμορφωθεί στις 3.141,91 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,01%. Νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 3.136,2 μονάδες, στο χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο.

Από το σύνολο των μετοχών που συνθέτουν τον παραπάνω δείκτη 28 υποχωρούν, 10 ενισχύονται, ενώ οι τιμές δύο μετοχών παραμένουν αμετάβλητες.

Τις σημαντικότερες απώλειες (4,44%) καταγράφει ο τίτλος της εταιρείας κοινής ωφελείας Suez παρά την είδηση ότι η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τη γαλλική μετοχή σε "outperform" (απόδοση καλύτερη της πορείας της αγοράς) από "underperform" (απόδοση κατώτερη της πορείας της αγοράς).

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν επίσης οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών France Telecom (-4,40%) και Alcatel (-2,57%).

Αντιθέτως, αξιόλογη άνοδο (2,38%) σημειώνει η μετοχή της Credit Agricole στον απόηχο της είδησης ότι η γαλλική τράπεζα κατέθεσε φιλική προσφορά εξαγοράς της Credit Lyonnais αντί του ποσού των 19,53 δισ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/17/268226.htm . Ο τίτλος της Credit Lyonnais σημειώνει πτώση κατά 0,94%.

Ανάλογη πτώση σημειώνει και η μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Semiconductor Equipment and Materials International οι ανά τον κόσμο πωλήσεις εξοπλισμού για την κατασκευή επεξεργαστών υποχώρησαν σε ποσοστό 13% τον Οκτώβριο έναντι του προηγουμένου μηνός, αγγίζοντας τα 2,03 δισ. δολάρια, σε μία ακόμη ένδειξη πως παραμένουν ακόμη αβέβαιες οι προοπτικές ανάκαμψης της ευρύτερης αγοράς ημιαγωγών. Παρ΄ όλα αυτά, οι πωλήσεις του Οκτωβρίου είναι βελτιωμένες κατά 34,1% έναντι του αντίστοιχου μηνός του 2001.

Τέλος, αξιόλογα κέρδη καταγράφει από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της πετρελαϊκής TotalFinaElf επωφελούμενη από τη συνεχιζόμενη ενίσχυση των τιμών του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα