Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 05:43
UPD:06:06

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τα μέγιστα τα κέρδη που σημείωσε ο περιφερειακός δείκτης το 2009, καθώς η διεύρυνση της παγκόσμιας ύφεσης μείωσε τα κέρδη και ώθησε χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων.

Οι μετοχές της Lenovo Group υποχώρησαν 16% μετά την πρόβλεψη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της χώρας για ζημίες σε 11 τρίμηνα. Οι μετοχές της Macquarie Group Ltd., της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Αυστραλίας, σημείωσαν απώλειες 4,1% μετά την ανακοίνωσή της ότι οι «εξαιρετικές συνθήκες» στην αγορά μειώνουν τα κέρδη. Απώλειες 5,4% σημείωσαν στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Cnooc Ltd. μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου, τα μέγιστα σε επτά χρόνια χθες, ενώ απώλειες 5,9% σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 2,5% φθάνοντας στις 90,06 μονάδες στις 12:14 μ.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας τα κέρδη του έτους στο 0,5%. Ο δείκτης το 2008 σημείωσε απώλειες ρεκόρ σε ποσοστό 43%. Περίπου πέντε μετοχές κινήθηκαν πτωτικά σε κάθε που σημείωνε σήμερα άνοδο, με τις μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και της τεχνολογίας να οδηγούν την πτώση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 2,3% φθάνοντας στις 9.026,74 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη των επτά συνεχόμενων ημερών, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπου τρία χρόνια.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια. Χθες πτωτικά κινήθηκαν στις ΗΠΑ οι μετοχές και ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 3%.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε χθες στη Ν. Υόρκη 12% στα 42,63 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2001. Απώλειες σημείωσαν χθες και τα συμβόλαια του χαλκού σε ποσοστό 4,5% και ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο υποχώρησε 2,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα