Αισιόδοξη η ΗSBC για τις αμερικανικές μετοχές

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 11:31
REUTERS/MIKE SEGAR

Σημαντικές ευκαιρίες προσφέρουν οι αμερικανικές μετοχές, σύμφωνα με την HSBC.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα στηρίζει τη θετική προτροπή της στην ικανοποιητική κερδοφορία των αμερικανικών εταιρειών την προηγούμενη διετία, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλου κύματος ρευστοποιήσεων το Μάρτιο.

Μετά το κατρακύλισμα του περασμένου έτους, ωστόσο, οι αμερικανικές μετοχές αναμένεται να εισέλθουν και πάλι σε ανοδική τροχιά, καθώς τα εταιρικά κέρδη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι επιχειρήσεις δεν είναι υπερχρεωμένες, εκτιμά ο Arjuna Mahendran, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στον τομέα ιδιωτικής τραπεζικής της HSBC στην Ασία.

Μετά το 2008, η χειρότερη χρονιά για τη Γουόλ Στριτ μετά τη Μεγάλη Ύφεση –με τον S&P 500 να κατακρημνίζεται κατά 38,5% και τον Nasdaq κατά 40,5%- τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έχουν επιδείξει συγκρατημένες ανοδικές τάσεις τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, καθώς βρίσκονται πλέον σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τα ιστορικά χαμηλά του Νοεμβρίου.

«Οι εταιρείες των ΗΠΑ είναι πολλά υποσχόμενες για το 2009 λόγω της ισχυρής κερδοφορίας των προηγούμενων δύο ετών», δήλωσε ο Mahendran στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επιχειρηματικής εκδήλωσης.

«Οι αμυντικοί κλάδοι όπως οι εταιρείες περίθαλψης, καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων είναι καλές επιλογές», προσέθεσε.

Στις προτάσεις αγοράς της HSBC συμπεριλαμβάνονται επίσης οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών όπως η Κίνα και η Ινδία λόγω της δυναμικής τους για μακροχρόνια κερδοφορία.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα