Alpha Bank: Αύξηση μ/κ έως 950 εκατ. €

Γ. Κωστόπουλος: Ο,τι είναι καλό για την οικονομία είναι καλό και για τις τράπεζες
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 11:16
UPD:11:18

Οι μέτοχοι της Alpha Bank ενέκριναν σήμερα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έως 950 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών και την πώλησή τους στο Δημόσιο, στο πλαίσιο ένταξης της τράπεζας στο κρατικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων (όπου απαιτείται), διά της εκδόσεως και διανομής νέων προνομιούχων, άνευ ψήφου, ενσώματων και εξαγοράσιμων μετοχών.

Αποφασίστηκε επίσης η παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την εξειδίκευση των όρων (εκδόσεως) των προνομιούχων μετοχών και η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού για τον σκοπό της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου και της προσαρμογής στις διατάξεις του ν. 3723/2008.

«Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας, να κάνουμε χρήση όλων των μέτρων... Ό,τι είναι καλό για την οικονομία είναι καλό για τις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Η Alpha Bank έχει ιστορία 130 ετών και στη διάρκεια αυτή στηρίζει την οικονομία και τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο κ. Κωστόπουλος.

Ήμασταν οι πρώτοι που αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση όλων των μέτρων του προγράμματος στήριξης ώστε να δώσουμε άμεσα θετική δυναμική στην οικονομία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Alpha Bank.

Είπε ακόμη ότι η τράπεζα έχει υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας αλλά ο «πήχυς έχει ανέβει ψηλά και δεν πρέπει να υπολειπόμαστε έναντι των ανταγωνιστών μας διεθνώς».

Επισήμανε επίσης ότι η τράπεζα αντλεί όλα τα κεφάλαια που μπορεί να δώσει το δημόσιο «για να είμαστε σίγουροι για οποιαδήποτε εξέλιξη στο μέλλον».

Προέβλεψε παράλληλα ότι το επόμενο εξάμηνο θα υπάρξει κάποια ισορροπία στις διεθνείς αγορές.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της τράπεζας ο κ. Κωστόπουλος προέβη στην εκτίμηση ότι δεν θα γυρίσουμε στα επίπεδα κερδών των προηγούμενων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα