ATEbank: Αύξηση μ/κ κατά €675 εκατ.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 16:38
UPD:17:06

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 675.000.000 ευρώ με έκδοση 937.500.000 προνομιούχων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,72 ευρώ ανά μετοχή, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, στο πλαίσιο του νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΤΕbank.

Εγκρίθηκε ακόμη το πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολογιών μέχρι του ποσού των 5 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα έκδοσης μεσοπρόθεσμων ομολογιών (ΜΤΝ) μέχρι του ποσού των 5 δισ. ευρώ και η μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για την τμηματική έκδοση των ανωτέρω ομολογιών στο πλαίσιο των εγκριθέντων προγραμμάτων για μια πενταετία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο δοικητής της ATEbank Δημήτρης Μηλιάκος επισήμανε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απεδείχθη ικανό να απορροφήσει τους δυνατούς κραδασμούς των χρηματαγορών, με ισχυρή καταθετική βάση και αμελητέα έκθεση σε υψηλού κινδύνου επενδυτικά προϊόντα. «Ειδικά η Αγροτική Τράπεζα, ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες της κρίσης, όταν οι περισσότεροι πιστωτικοί κρουνοί είχαν στερέψει, συνέχισε να δανειοδοτεί τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες, που σήμερα την εμπιστεύονται περισσότερο από ποτέ» σημείωσε.

Ο κ. Μηλιάκος τόνισε ότι το πακέτο των 28 δισ. ευρώ είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει καταλυτικά στη δυνατότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων να συνεχίσουν τον δανεισμό προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας επαρκή ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και εύλογο κόστος δανεισμού.

Ο επικεφαλής της ΑTEbank επισήμανε επίσης μεταξύ άλλων ότι η Αγροτική ήταν η μόνη τράπεζα που από την αρχή στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα δανειοδότησης στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ, ενώ ξεκίνησε από τα τέλη Δεκεμβρίου, πρώτη από όλες τις τράπεζες, την εκταμίευση δανείων κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ήδη από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα η ATEbank έχει υποδεχθεί 450 αιτήσεις δανειοδότησης συνολικού ύψους 32,5 εκατ. ευρώ περίπου. Το ένα τρίτο από τα αιτήματα αυτά έχουν ήδη προωθηθεί στο ΤΕΜΠΜΕ για τελική έγκριση και σε 15 από αυτά έχουν ήδη προχωρήσει σε εκταμιεύσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ περίπου, ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα