Δύσκολοι καιροί για τους Ρωμαίους

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 11:16

Οι επιπτώσεις από την ισχυροποίηση του ευρώ και την επιδεινούμενη οικονομική κρίση είναι πλέον ορατές στην τουριστική κίνηση, από τις οποίες δεν έχει γλιτώσει ούτε η Ρώμη για την οποία ο τουρισμός είναι διαχρονικά σταθερή αξία.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών στη Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή Λάτσιο συρρικνώθηκε κατά 12% το Νοέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο του 2007. Στο 11μηνο του έτους, ο συνολικός αριθμός των τουριστών (Ιταλών και ξένων) σημείωσε συνολική πτώση της τάξης του 5%.

Τα στοιχεία Δεκεμβρίου αναμένονται άκρως απογοητευτικά εξαιτίας της παραπαίουσας παγκόσμιας οικονομίας, των συχνών ακυρώσεων και απεργιών στην Alitalia καθώς και της κατακλυσμιαίας βροχής πριν από τα Χριστούγεννα που οδήγησε σε υπερχείλιση του Τίβερη στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι επισκέψεις των Αμερικανών στην ιστορική πόλη εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί κατά 15% εντός Δεκεμβρίου.

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα ούτε για το Βατικανό, όπου ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε κατά μισό εκατομμύριο στα 2,2 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα