WSJ: Ερευνάται η συμμετοχή της Santander σε επενδύσεις του Μάντοφ

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 11:33
EPA/JUSTIN LANE

Στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών έχουν βρεθεί οι απώλειες κεφαλαίων πελατών της Banco Santander, ύψους άνω των 2,3 δισ. ευρώ, εξαιτίας επενδύσεων της τράπεζας με τον αμερικανό χρηματιστή Μπέρναρντ Μάντοφ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη εισαγγελικές πηγές, οι ισπανικές αρχές για την καταπολέμηση της διαφθοράς σκοπεύουν να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της Santander, της Fairfield Greenwich Group και των funds του Μάντοφ.

Η Fairfield Greenwich Group είναι ένα επενδυτικό fund, οι πελάτες του οποίου βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλειες 7,5 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο του σχεδίου Ponzi, ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την WSJ, οι αρχές θα ερευνήσουν την απόφαση του προέδρου της Santander, Εμίλιο Μποτίν, να στείλει τον επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης κινδύνου της τράπεζας στον Μάντοφ, λίγες εβδομάδες προτού καταρρεύσει το εν λόγω σχέδιο.

Παράλληλα, θα εξετασθεί το κατά πόσο αρκετοί μάνατζερ σε funds του ισπανικού ομίλου γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα funds του Μπέρναρντ Μάντοφ.

Κανένας εκπρόσωπος της Santander δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα