Συστάσεις για ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 12:32

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της, παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες οι τράπεζες λαμβάνουν, υπενθυμίζουν και συνιστούν με ανακοίνωση τους προς όλους τους χρήστες της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής τα εξής:

* Να μην αποκαλύπτουν ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς τους κωδικούς. Σε περίπτωση που υποπτεύονται διαρροή του κωδικού πρόσβασής να επικοινωνούν άμεσα με την Τράπεζά τους

* Να αγνοούν "ύποπτα" e-mail με τα οποία ζητούνται προσωπικά στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε "άγνωστες" ιστοσελίδες.

Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφουν τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

* Να βεβαιώνονται ότι βρίσκονται στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς τους.

* Να μην συνδέονται ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς τους μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail.

* Να βεβαιώνονται ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς τους εμφανίζεται το εικονίδιο με το "λουκέτο" μέσω του οποίου μπορούν ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς τους.

Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα. Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα