Επίθεση Google εναντίον Microsoft με χρήση μεταπωλητών

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 12:38

Σε μια ακόμη κίνηση στη σκακιέρα του ελεύθερου ανταγωνισμού προχώρησε σήμερα ο ηγέτης της διαδικτυακής αναζήτησης Google Inc, προσλαμβάνοντας μεταπωλητές για τη διάθεση των διαδικτυακών εφαρμογών του σε επιχειρηματικούς πελάτες, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά τα τέλη Μαρτίου, μεταπωλητές ειδών πληροφορικής θα εξουσιοδοτηθούν από τη Google για να παρέχουν υπηρεσίες πώλησης, εξατομίκευσης και υποστήριξης προηγμένων εκδόσεων του προϊόντος Google Apps, που περιλαμβάνει εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων, ημερολογίων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Google Apps παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες με το δημοφιλές Office που προσφέρει η Microsoft, με τη διαφορά ότι το Apps βασίζεται πλήρως στο Διαδίκτυο και εντάσσεται στην προώθηση της διαδικτυακής υποδομής γνωστής ως «cloud computing», την οποία υποστηρίζει η Google. Η Microsoft ανακοίνωσε και αυτή τον Οκτώβριο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης νέων δυνατοτήτων με βάση το Διαδίκτυο στις εφαρμογές του Office.

Μετά την κυκλοφορία του Google Apps το Φεβρουάριο του 2007, η Google διαθέτει το προϊόν της σε επιχειρηματικούς χρήστες μόνο μέσω Διαδικτύου. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ωστόσο, η συνεργασία της Google με εξωτερικούς συνεργάτες είναι απαραίτητη εάν θέλει να ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη Microsoft ή την IBM.

«Πιστεύουμε ότι η Google είχε περιορισμένη πρόσβαση σε νέους πελάτες με το αποκλειστικό κανάλι πωλήσεων που χρησιμοποιούσε έως σήμερα», αναφέρει η Τίφανι Μπόβα, αναλύτρια στην εταιρεία Gartner Research. Οι μεταπωλητές ειδών πληροφορικής συνήθως προσφέρουν υπηρεσίες όπως η φιλοξενία ιστοσελίδων (Web hosting), η διαμόρφωση διακομιστών και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων καθώς και λογισμικό σε εκατοντάδες χιλιάδες τελικούς επιχειρηματικούς χρήστες ανεξαρτήτως μεγέθους.

«Τώρα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία οι εταιρείες αυτής της μορφής που θέλουν να συμμετέχουν στην επανάσταση του cloud computing» δήλωσε ο Ντέιβ Γκίρουαρντ, πρόεδρος επιχειρηματικής δραστηριότητας της Google στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα