Νέο σ/ν για ίδρυση επιχειρήσεων χωρίς γραφειοκρατία

Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική επιτροπή
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 12:28
UPD:12:52

Σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του εμπορικού δικαίου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του εμπορικού δικαίου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μετά από το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

«Θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία […] στόχος είναι οι επιχειρηματίες με μία και μόνο επίσκεψη να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για άνοιγμα επιχείρησης, χωρίς να ταλαιπωρούνται με τη γραφειοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κ. Χατζηδάκης: Νέο σ/ν για ίδρυση επιχειρήσεων χωρίς γραφειοκρατία

Κ. Χατζηδάκης: Νέο σ/ν για ίδρυση επιχειρήσεων χωρίς γραφειοκρατία

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι για αυτόν τον λόγο θα ενισχυθεί ο ρόλος των επιμελητηρίων, ενώ πρόσθεσε ότι για να μη χαθεί χρόνος θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσω των ΚΕΠ, ώστε να ιδρύονται οι επιχειρήσεις «σε γραφεία μίας στάσης».

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, που σημείωσε ότι κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής συζητήθηκε το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΣ για «το πώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία και η πολυνομία προς όφελος των πολιτών».

Π. Παυλόπουλος: Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας

Π. Παυλόπουλος: Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας

«Βασικοί στόχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και το κόστος της γραφειοκρατίας […] καθώς και η μείωση του κόστους και του χρόνου ίδρυσης των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία ενόψει των κινδύνων από έκτακτα φυσικά φαινόμενα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα