ΣΥΡΙΖΑ: Με ληστρικά επιτόκια η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 19:07
UPD:19:09

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο S&P εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος για σχετικά θέματα Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως το κυβερνών κόμμα προσγειώνεται ανώμαλα «στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα και τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής του» μετά τις «άστοχες δηλώσεις ικανοποίησης του κ. Παπαθανασίου» για τα έντοκα γραμμάτια.

Πρόσθεσε ακόμη πως θα επιδεινωθεί «η ήδη εξαιρετικά δεινή πιστοληπτική θέση του ελληνικού δημοσίου ενόψει των επικείμενων εκδόσεων ομολόγων, με αποτέλεσμα να πληρώσει πανάκριβα ο ελληνικός λαός, με ληστρικά επιτόκια, την εξυπηρέτηση του υπέρογκου δημόσιου χρέους».

Καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα επιτρέπει στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών τη δανειοδότηση των κρατών, πρώτα απ’ όλα των πιο αδύναμων, με ειδικούς ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της θέσης τους και η λεηλασία τους από τους διεθνείς δανειστές, όπως συμβαίνει σήμερα με τη χώρα μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα