Κομισιόν: Δεν σχολιάζουμε αποφάσεις οίκων αξιολόγησης

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 18:57
UPD:18:58

Την απόφαση του διεθνούς οίκου οικονομικής αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, δεν την σχολιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Α. Τόρες δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως κατά το παρελθόν, έτσι και τώρα δεν πρόκειται να σχολιάσει τις αποφάσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης».

Ωστόσο, η Α. Τόρες υπενθύμισε χθεσινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομίας, Χ. Αλμούνια, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε το ευρώ, οι αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ χειρότερες. «Πολλά κράτη-μέλη αυτή τη στιγμή θα αντιμετώπιζαν μεγάλη διακύμανση στις ισοτιμίες τους και τα νομίσματά τους θα είχαν υποστεί σοβαρά πλήγματα. Τα spread στους τίτλους του δημοσίου χρέους θα ήταν υψηλότερα και τα περιθώρια για την καταπολέμηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης θα ήταν περιορισμένα» ανέφερε σε χθεσινή ομιλία του ο Χ. Αλμούνια.

Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, ο οίκος Standard & Poor's έχει ανακοινώσει πιθανή πιστοληπτική υποβάθμιση για την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα