Κατηγορώ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης από ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009 18:20

«Η κυβέρνηση ζητά περίοδο χάριτος από τον κ. Αλμούνια για το δημόσιο χρέος, επικαλούμενος άλλες χώρες, ώστε να γλυτώσει η Ελλάδα από το διασυρμό και την επιτήρηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου με τον αρμόδιο κοινοτικό Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

«Οι κυβερνώντες όμως, αντί να παραδεχθούν την αποτυχία τους, συγκρίνουν ανόμοια πράγματα, αφού άλλο γαλλική άλλο ελληνική οικονομία. Αλλοι οι μισθοί στην Γαλλία και το επίπεδο ζωής και άλλοι στην Ελλάδα. Δυστυχώς, είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη, σε όλα», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, παρατήρησε ότι οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μιας πολιτικής που, όπως είπε, «ξεκινάει και σταματάει στην στήριξη των τραπεζών που δεν κάνουν τίποτε άλλο τον τελευταίο καιρό από το να ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αυξήσουν την κερδοφορία τους».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, «

ενα οικονομικό μοντέλο που να απαντάει στην βαθιά οικονομική κρίση, στηρίζοντας όμως ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και τους οικονομικά ασθενέστερους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα