Ανοιχτές οι πληγές

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009 00:01

Η νέα «ένεση» 20 δισ. δολαρίων στην Bank of America δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες για τη διάσωση του χρηματοοικονομικού τομέα θα καταφέρουν να σταματήσουν την ύφεση της αμερικανικής οικονομίας που ολοένα βαθαίνει σε συνδυασμό με το φόβο αποπληθωρισμού που πυροδότησαν τα νέα στοιχεία για μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε χαμηλά 50 ετών το 2008, με αποτέλεσμα το αρχικό ράλι της Wall Street να «ξεθωριάσει».

Η μετοχή της Bank of America υποχώρησε για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. Στρατηγικός αναλυτής της Citigroup προειδοποιεί τους επενδυτές να αναμένουν περαιτέρω 20% έως 30% πτώση στις μετοχές διεθνώς, προτού σπεύσουν να αγοράσουν, αφού οι «πληγές» παραμένουν ανοικτές τόσο στην οικονομία όσο και στις αγορές.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με ράλι την επταήμερη πτωτική κούρσα, βρίσκοντας στήριγμα στο μεταλλουργικό τομέα και στις μετοχές πετρελαίου, ολοκληρώνοντας μία ιδιαίτερα άσχημη εβδομάδα που στιγματίστηκε από την αναζωπύρωση του φόβου για το μέλλον των τραπεζών.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ιρλανδικών τραπεζών από τη στιγμή που η εθνικοποίηση της Anglo Irish Bank από το Δουβλίνο πυροδότησε έντονες ανησυχίες για το μέλλον και των υπόλοιπων χρηματοοικονομικών οργανισμών με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που θα έχουν την ίδια τύχη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα