Τρισέ: Σύσταση προς κυβέρνηση για επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 14:46

Η άσκηση βιώσιμης και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, όπως άλλωστε και η επίλυση των δημοσιονομικών ζητημάτων και των προβλημάτων ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εναπόκειται στην κυβέρνησή της, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κατόπιν ερώτησης που του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σήμερα ενώπιον επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαρακτήρισε αβάσιμες τις όποιες ανησυχίες σχετικά με τη συνοχή της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι η βασική ευθύνη για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δημιουργία συνθηκών για την υπέρβασή της ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών.

Ειδικότερα, ο κ. Τρισέ επισήμανε ότι οι διαφορές που υπάρχουν στα οικονομικά δεδομένα και στους οικονομικούς δείκτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο και ότι ανάλογες διαφορές εντοπίζονται και στις ΗΠΑ, ανάμεσα στις Πολιτείες.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε, πάντως, την ανάγκη συμμόρφωσης όλων των κρατών του ευρώ προς το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας που τα διέπει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα