Γ. Παπαθανασίου: Κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης το έλλειμμα

«Οσοι τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" σύντομα θα χάσουν την αξιοπιστία τους»
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 14:54
UPD:17:46

«Οσοι επιδίδονται σε καταστροφολογία και τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" σύντομα θα χάσουν και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας τους», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το έλλειμμα θα είναι μικρότερο από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης και χαρακτήρισε σημαντικό ότι η ελληνική θα έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Το μεγάλο αγκάθι, σημείωσε, είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο, όπως επεσήμανε, είναι διογκωμένο από το παρελθόν.

Γ. Παπαθανασίου: Eλλειμμα και ανεργία κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Γ. Παπαθανασίου: Eλλειμμα και ανεργία κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

«Θα καταθέσουμε, την ερχόμενη εβδομάδα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στο οποίο θα αποτυπώνεται η πολιτική μας, με την οποία θα πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε την αποφασιστικότητα, έχουμε την πολιτική, αλλά και την κοινωνική ευαισθησία που θα αποτυπωθεί στο πρόγραμμα αυτό», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά, ωστόσο παρ’ όλες τις δυσκολίες, υπάρχει η εκτίμηση ότι περί τα τέλη του 2009 τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα.

Γ. Παπαθανασίου: Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον αγρότη και την περιφέρεια

Γ. Παπαθανασίου: Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον αγρότη και την περιφέρεια

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε από κοντά τα προβλήματα των αγροτών και να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα». «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη -και όχι στα λόγια -ότι ενδιαφέρεται για τον αγρότη και την Περιφέρεια. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ενισχύσουμε την ύπαιθρο», δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα