Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 14:54

Γ. Παπαθανασίου: Κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης το έλλειμμα

«Οσοι επιδίδονται σε καταστροφολογία και τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" σύντομα θα χάσουν και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας τους», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

«Οσοι επιδίδονται σε καταστροφολογία και τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" σύντομα θα χάσουν και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας τους», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το έλλειμμα θα είναι μικρότερο από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης και χαρακτήρισε σημαντικό ότι η ελληνική θα έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Το μεγάλο αγκάθι, σημείωσε, είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο, όπως επεσήμανε, είναι διογκωμένο από το παρελθόν.

«Θα καταθέσουμε, την ερχόμενη εβδομάδα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στο οποίο θα αποτυπώνεται η πολιτική μας, με την οποία θα πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε την αποφασιστικότητα, έχουμε την πολιτική, αλλά και την κοινωνική ευαισθησία που θα αποτυπωθεί στο πρόγραμμα αυτό», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά, ωστόσο παρ’ όλες τις δυσκολίες, υπάρχει η εκτίμηση ότι περί τα τέλη του 2009 τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε από κοντά τα προβλήματα των αγροτών και να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα». «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη -και όχι στα λόγια -ότι ενδιαφέρεται για τον αγρότη και την Περιφέρεια. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ενισχύσουμε την ύπαιθρο», δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό.