Ανένδοτοι οι αγρότες της Φθιώτιδας

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009 18:39
UPD:26/01/2009 11:17

Αυξάνεται η συμμετοχή των αγροτών της Φθιώτιδας στο μπλόκο της Αλαμάνα, καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν αποκλεισμένη την εθνική οδό μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Την ίδια στιγμή έχουν το βλέμμα τους στραμμένο προς την συνεδρίαση του πανελληνίου συντονιστικού οργάνου από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτούν και τη δική τους στάση.

Την ίδια στιγμή, με απόφαση της η συντονιστική επιτροπή των αγροτών αποφάσισε να μην κλείσει τη σημερινή μέρα την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μοσχοχωρίου κυρίως ως ένδειξη καλής θέλησης μιας και υπήρχε μεγάλος όγκος κυκλοφορίας, κύρια από φορτηγά αυτοκίνητα στο εθνικό δίκτυο.

Αργά σήμερα το βράδυ αναμένεται να ληφθεί σχετική απόφαση για τη στάση τους την αυριανή ημέρα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα γεωργικά μηχανήματα παραμένουν δίπλα στο δρόμο στον κόμβο του Μοσχοχωρίου στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί δεν τους ικανοποιούν. Δηλώνουν σε όλες τις κατευθύνσεις ότι θα παραμείνουν στο δρόμο μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους, υποστηρίζοντας συγχρόνως ότι τα πλέον κρίσιμα θέματα έχουν σχέση με την εθνική στρατηγική για τον αγροτικό χώρο αφού, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, θα πρέπει να προσδιοριστεί με σαφήνεια τι θα γίνει μετά το 2013 που θα κοπούν οι επιδοτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα