Διευρύνονται τα μπλόκα των αγροτών

Προς αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009 15:19
UPD:26/01/2009 11:15
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Εμμένουν στη σκληρή τους στάση οι αγρότες, που συνεχίζουν τα μπλόκα τους σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ολόκληρης της χώρας.

Συνεδριάζει το απόγευμα το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους είκοσι μπλόκων. Απέχουν οι αγρότες των Τεμπών, εκείνοι που έχουν κλείσει τον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, αλλά και του Προμαχώνα.

Τον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» που οδηγεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν από τις 2 ως τις 3 το μεσημέρι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσαν θα προβούν και πάλι σε αποκλεισμό του δρόμου και για άλλη μία ώρα περίπου στις 8 το βράδυ. Ωστόσο η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο διεξάγεται κανονικά από άλλες οδούς.

Στη Χαλκηδόνα οι αγρότες συνεχίζουν τον επ’ αόριστο αποκλεισμό του κόμβου ενώ το δρόμο αναμένεται να αποκλείσουν και οι αγρότες των Μαλγάρων. Κλειστή είναι και η οδός Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης.

Στον Προμαχώνα, οι αγρότες ξαναέκλεισαν το τελωνείο στη 1.30 το μεσημέρι, αφού νωρίτερα επέτρεψαν για δύο ώρες περίπου τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων. Κλειστά είναι και τα τελωνεία της Εξοχής στη Δράμα, των Κήπων και του Ορμενίου στον Έβρο, των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Στο νομό Σερρών, στον κόμβο του Στρυμονικού, οι αγρότες έκαψαν καπνά και δημητριακά ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός στα Κερδύλια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣ (Ομοσπονδία Αγροτών Σερρών ) Κώστα Ξενιτίδη οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αποσαφηνιστούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στις 2 το μεσημέρι, μετά από δίωρο αποκλεισμό, άνοιξε ο δρόμος στο 21ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κοζάνης - Λάρισας στη γέφυρα των Σερβίων και στο 24ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης - Φλώρινας.

Μπλόκα υπάρχουν στα Τέμπη, τις Μικροθήβες και τη Νίκαια Λάρισας ενώ οι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό παρακαμπτήριων οδών στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και στο Γερακάρι Αγιάς.

Ειδικά για το Γερακάρι Αγιάς οι αγρότες της περιοχής γνωστοποίησαν ότι στις 3.30 θα ανοίξει η παρακαμπτήρια οδός ενώ θα αποκλειστεί και πάλι για μία με δύο ώρες το βράδυ.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ για το κλεισιμο του Προμαχώνα

Το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ως συνέπεια των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα παραμένει κεντρικό θέμα στα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Στις σημερινές ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ τους για τις εξελίξεις, τα ηλεκτρονικά μέσα αναφέρθηκαν στις προσπάθειες των αρχών για επίλυση των προβλημάτων των γεωργών, οι οποίοι, ωστόσο, «παραμένουν ανένδοτοι στο "πακέτο" από συμβιβαστικές προτάσεις της κυβέρνησης».

Το βουλγαρικό ραδιόφωνο έδωσε δημοσιότητα στην ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια στην οποία εκφράζεται λύπη για τα προβλήματα στους σταθμούς διέλευσης των συνόρων κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα