Συνεπείς στα μπλόκα τους

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με Σ. Χατζηγάκη
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 13:24
UPD:26/01/2009 11:28

Ανένδοτοι εμφανίζονται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες, που διευρύνουν τα μπλόκα τους στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, αναμένοντας διευκρινίσεις για τα κυβερνητικά μέτρα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Νέος γύρος διαπραγματεύσεων» σήμερα για τους αγρότες των Τεμπών, που πραγματοποιούν συνάντηση με τον Σ. Χατζηγάκη.

Από την πλευρά του ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν γενναία και τονίζει ότι η παραμονή των αγροτών πλέον στα μπλόκα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το αν «οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες».

Τρακτέρ παντού

Απροσπέλαστη παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τα μπλόκα των Θεσσαλών αγροτών στα Τέμπη, τη Νίκαια και τις Μικροθήβες.

Επίσης, στον παρακαμπτήριο δρόμο Λάρισας - Ελασσόνας - Κατερίνης υπάρχει μπλόκο στην Τσαριτσάνη, ενώ νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στο Δαμάσι, κοντά στον Τίρναβο. Αντίθετα, ανοιχτός είναι κατά διαστήματα ο δρόμος στο Γερακάρι Αγιάς.

Την ίδια ώρα, κλειστός παραμένει ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, όπου οι αγρότες των Σερρών -όπως ανέφεραν- επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, καθώς επίσης σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών. Κλειστά είναι επίσης αυτήν την ώρα τα τελωνεία της Εξοχής Δράμας, των Κήπων και του Ορμενίου Έβρου, των Ευζώνων και της Δοϊράνης στο Κιλκίς.

Νωρίτερα το απόγευμα άνοιξε το μπλόκο στην Εγνατία Οδό στον κόμβο Κερδυλίων. Παραμένουν στο μπλόκο τους στην Κουλούρα Ημαθίας (Εγνατία Οδός), δημιουργώντας πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων από το Κλειδί Ημαθίας προς της Βέρο

Περιστασιακούς αποκλεισμούς προγραμματίζουν οι αγρότες και στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Μαλγάρων.

Αγρότες του νομού Κοζάνης έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος ΑΕΒΕΛ του δρόμου Κοζάνης -Πτολεμαΐδας και στη γέφυρα των Σερβίων στο δρόμο Κοζάνης - Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα