YΠΕΧΩΔΕ: Εως το Μάρτιο η ολοκλήρωση της Εγνατίας

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 13:54

Συνολικά 4 τμήματα περίπου 47 χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, απομένουν για να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας σε όλο το μήκος του, από την Ηγουμενίτσα έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.

Πρόκειται για την επισκευή της Σήραγγας ΣΤ στα Τύρια του Νομού Ιωαννίνων, η οποία είχε υποστεί κατολίσθηση, για τη Γέφυρα του Αράχθου, για το τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μετσόβου μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Παναγιάς, καθώς και για τον Ανισόπεδο Κόμβο Παναγιάς μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Βενέτικο.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, διαφορετικά το Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τρία τμήματα τα οποία με την παράδοσή τους στην κυκλοφορία θα εξασφαλίσουν την ασφαλή, γρήγορη και άνετη διέλευση των οδηγών σε όλο το μήκος του βασικού άξονα, ενώ το τέταρτο που αφορά στην επισκευή της Σήραγγας ΣΤ υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του προσεχούς Μαΐου.

Το χρηματικό ποσό που απομένει για την αποπληρωμή της κατασκευής του έργου ανέρχεται περίπου στα 400 εκατομμύρια ευρώ και όπως διαβεβαιώνεται από τους υπεύθυνους του έργου η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του είναι απολύτως εξασφαλισμένη.

Τόσο η διοίκηση της Εγνατίας ΑΕ που έχει την ευθύνη του έργου όσο και οι τεχνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των τμημάτων του κεντρικού οδικού άξονα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους στο τέλος του επόμενου μήνα ή στις αρχές του Μαρτίου, με βάση τις πρόσφατες δεσμεύσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά.

Αλλωστε, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εγκαίνια του Εγνατίας Οδού θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιας και πρόκειται για έργο όχι απλώς στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, αλλά για το σημαντικότερο άξονα σύνδεσης της Ευρώπης με την Ανατολή. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το μεγαλύτερο που έγινε μεταπολεμικά στην Ελλάδα, το οποίο το Μάρτιο το αργότερο θα είναι στη διάθεση του ελληνικού λαού αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Με τους ίδιους ρυθμούς προχωρεί, άλλωστε, και η κατασκευή των καθέτων αξόνων της Εγνατίας Οδού που θα συμπληρώσουν τη λειτουργία του έργου, οι οποίοι είναι οι κάθετοι Αξονες Σιάτιστα - Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή, Δερβένι - Σέρρες - Προμαχών, Κομοτηνή - Νυμφαία - ελληνοβουλγαρικά σύνορα και Αρδάνιο - Ορμένιο- ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

ΕΣΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα