Συνεδριάζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 09:28
UPD:12:44

Συνεδριάζουν σήμερα το πρωί τα συντονιστικά όργανα των αγροτών στα Τέμπη, στο Στρυμόνα και στην Καβάλα, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, κι ενώ ακούγονται οι πρώτες φωνές για αποχώρηση από τα μπλόκα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου άνοιξαν τον Ισθμό και η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών διεξάγεται ομαλά.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες αποχώρησαν και από τα δύο μπλόκα της Μεσσηνίας στο Ασπρόχωμα και την Τσακώνα και η Εθνική Οδός Τρίπολης - Καλαμάτας είναι ανοικτή, ενώ το μόνο μπλόκο αγροτών που παραμένει στην Πελοπόννησο είναι στο Καλό Νερό Μεσσηνίας.

Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, οι αγρότες αποχώρησαν χθες το μεσημέρι από τη θέση «Πράσινα Φανάρια» στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας. Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στα Μάλγαρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Στο νομό της Χαλκιδικής, τα τρακτέρ παραμένουν χωρίς προβλήματα, στον κόμβο της Τρίγλιας, στη Γαλάτιστα και στην Ορμήλια.

Αποκλεισμένη παραμένει η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Τέμπη, αλλά και στη Νίκαια της Λάρισας.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς και των Γιαννιτσών, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης στο νομό Κιλκίς λειτουργούν κανονικά, με τα τρακτέρ να παραμένουν στην περιοχή.

Από χθες το απόγευμα, άνοιξε και το τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα, ενώ ανοιχτό στη διάρκεια της νύχτας ήταν και το μπλόκο στην Εγνατία Οδό, πριν από το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο.

Από την άλλη μεριά, κλειστές παραμένουν οι συνοριακές προσβάσεις στον Προμαχώνα Σερρών http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/28/1622248.htm και στην Εξοχή της Δράμας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι αγρότες κρατούν κλειστή την Εγνατία Οδό στην Κουλούρα Ημαθίας, στη Χρυσούπολη Καβάλας, αλλά και στα Κερδύλια Σερρών.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα