Μικραίνουν οι ουρές στον Προμαχώνα

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 09:22
UPD:18:53

Μικραίνουν οι ουρές των οχημάτων στον Προμαχώνα, παρά τη συνέχιση της κινητοποίησης των αγροτών.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατόπιν διαβουλεύσεων των ελληνικών και βουλγαρικών τελωνειακών αρχών με τους αγρότες, έγινε δυνατή η προσωρινή λειτουργία της συνοριακής διάβασης χθες. Έτσι, 200 φορτηγά διέσχισαν τη συνοριακή διάβαση, με αποτέλεσμα η γραμμή των φορτηγών που αναμένουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, να μειωθεί από τα 10 χλμ., στα 4 χλμ.

Οι βουλγαρικές αρχές είναι σε συνεργασία με τις ελληνικές τελωνειακές αρχές, τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση του νομού Σερρών, των τοπικών αστυνομικών αρχών, αλλά και του προξένου της γειτονικής χώρας στη Θεσσαλονίκη, Πλάμεν Ιβάνοφ. Παράλληλα, στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται, συμμετέχουν και διπλωμάτες από την πρεσβεία της Πολωνίας στη Σόφια, καθώς μεταξύ των φορτηγών που αναμένουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, είναι και 80 φορτηγά από την Πολωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές και οι βουλγαρικές αρχές, έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την καθημερινή λειτουργία του συνοριακού περάσματος στον Προμαχώνα, προκειμένου να κρατείται σταθερή η γραμμή των φορτηγών που αναμένουν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Από την άλλη μεριά, τα βουλγαρικά υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών συνιστούν στα φορτηγά των μεταφορών, να παρακάμπτουν τα οδικά δίκτυα μεταφορών μέσω της Ελλάδας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα