Αποχωρούν από το μπλόκο της Εγνατίας οι αγρότες του Νέστου

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:03
UPD:12:52

A- A A+

Την απόφαση να αποχωρήσουν αύριο στις 10.00 το πρωί από το μπλόκο στην Εγνατία Οδό, που παραμένει κλειστή στο ύψος της Χρυσούπολης, έλαβαν οι αγρότες του Νέστου. Την ίδια ώρα αύριο, οι αγρότες θα αποχωρήσουν και από την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης, η οποία σήμερα θα παραμείνει ανοιχτή. Ωστόσο, ο δρόμος είναι κλειστός στο ύψος του Πετροχωρίου από αγρότες της Ξάνθης. Σήμερα συνεδριάζουν και οι αγρότες Στρυμόνα.

Σε στάση αναμονής στα μπλόκα τους, χωρίς όμως να κλείνουν δρόμους, βρίσκονται οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας. Κλειστά είναι τα μπλόκα στην Εγνατία Οδό, στην Κουλούρα Ημαθίας, στο Στρυμόνα και στο ύψος της Κομοτηνής, όπου η κυκλοφορία γίνεται μέσα από την πόλη. Έκλεισε πριν από λίγο η Εγνατία πριν το τελωνείο των Κήπων και θα ανοίξει και πάλι στις 14.30.

Ανοιχτά παραμένουν τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης, όπου το μεσημέρι οι αγρότες συσκέπτονται για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Κλειστές είναι οι συνοριακές διαβάσεις Προμαχώνα και Εξοχής. Ανοιχτός είναι ο κόμβος του Στρυμονικού, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Σε προγραμματισμένους αποκλεισμούς από τις 13.30 έως τις 14.30 και από τις 19.30 έως τις 20.30 θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων και στη Χαλκηδόνα.

Εν τω μεταξύ συνεδριάζουν σε λίγο οι αγρότες των Τεμπών προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης -Αθηνών, στα Τέμπη και στη Νίκαια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή