Αλλαγή σκηνικού

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 00:01

Απογοητευτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και των επιχειρήσεων πυροδότησαν ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών διεθνώς. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο ηλεκτρονικός πίνακας κοκκίνισε, καθώς και οι δέκα κλάδοι του Standard & Poor's 500 διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 187 εταιρείες του S&P, που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, παρουσιάζουν κατά μέσο όρο υποχώρηση κερδών 42% σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι επενδυτές δεν μπόρεσαν να βρουν στήριγμα, καθώς πέραν των αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων, στο σύνολό τους στοιχεία για την οικονομία, από τις πωλήσεις κατοικιών έως τις αιτήσεις για τα επιδόματα της ανεργίας ήταν χειρότερα του αναμενομένου.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 επανήλθε σε καθοδική τροχιά για να κλείσει στις 796,40 μονάδες μειωμένος κατά 1,8%. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος με τη Lloyds Banking Group, που είχε κάνει άλμα 50% την Τετάρτη, να καταγράφει απώλειες 12,2%.

Η UBS είδε τη μετοχή της να υποχωρεί σε ποσοστό 9,7% εν μέσω φημολογίας ότι θα εμφανίσει ζημίες 1 δισ. ελβετικών φράγκων από επενδυτικές δραστηριότητες το τέταρτο τρίμηνο. Στο Τόκιο, ο Nikkei ενισχύθηκε 1,8% διευρύνοντας τα κέρδη του από τις αρχές της εβδομάδας στο 6,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα