Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 05:32
UPD:05:54

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καθώς η μείωση ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία και οι προβλέψεις για χαμηλότερα κέρδη ανανέωσαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια ύφεση επιδεινώνεται.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 2,2% φθάνοντας στις 82,84 μονάδες στις 11:58 π.μ. στο Τόκιο, διευρύνοντας τις απώλειες του Ιανουαρίου στο 5,6%. Ο δείκτης περιόρισε την άνοδο τριών ημερών του 5,8%, αποτέλεσμα των προσπαθειών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας να θέσουν τέλος στην οικονομική κρίση για να τονώσουν την ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 3,4%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng απώλεσε 1,4%. Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές στην Ασία.

Χθες στη Ν. Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 3,3%, θέτοντας τέλος στις τέσσερις ημέρες ανόδου, καθώς εκθέσεις έδειξαν μείωση της πώλησης νέων κατοικιών στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στις ΗΠΑ και την αύξηση, σε επίπεδα ρεκόρ του αριθμού των ανέργων στη χώρα.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία μειώθηκε 9,6% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, διαγράφοντας τη μείωση ρεκόρ 8,5% του Δεκεμβρίου. ¶λλη έκθεση έδειξε ότι ο δείκτης ανεργίας στη χώρα αναρριχήθηκε στο 4,5% από 3,9%, ενώ οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν 4,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα