Αλλαγή φρουράς στην Temasek

Αποχωρεί η διευθύνουσα σύμβουλος
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 11:23
UPD:11:26
REUTERS/VIVEK PRAKASH

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Temasek Holdings Χο Τσινγκ πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία, έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια στο τιμόνι του κρατικού επενδυτικού ομίλου της Σιγκαπούρης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η Χο, σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας Λι Χσιέν Λουνγκ, θα αντικατασταθεί από τον 51χρονο Τσιπ Γκουντγίαρ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της BHP Billiton, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου.

Η αντικατάσταση της Χο από τον Γκουντγίαρ θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου.

Η αποχώρηση της Χο έρχεται εν μέσω της μεγάλης πτώσης των διεθνών χρηματιστηρίων, η οποία έχει περιορίσει την αξία των επενδύσεων της Temasek. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας αύξησε τις επενδύσεις σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο 40% του συνολικού χαρτοφυλακίου της Temasek, αποκτώντας ποσοστά σε τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch.

Ο δείκτης MSCI World/Financials Index υποχώρησε πέρυσι κατά 60%, καθώς οι πιστωτικές απώλειες και οι διαγραφές των μεγαλύτερων χρηματοοικονομικών ομίλων στον κόσμο ξεπέρασαν το ένα τρισ. δολάρια.

Η Χο ξεκίνησε να δουλεύει στην Temasek, ως διευθύντρια, το 2002. Την ίδια χρονιά ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικής διευθύντριας, ενώ το 2002 τοποθετήθηκε στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα