NEC: Αναστέλλει την παραγωγή σε εργοστάσιο στη Γαλλία

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 13:13
UPD:13:26

Την απόφασή του να αναστείλει την παραγωγή προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών για επιχειρήσεις στην Ευρώπη, στο εργοστάσιό του στο Πιτό της Γαλλίας, ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιών NEC.

Η κίνησή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτενούς προγράμματος αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η NEC, η οποία έχει σταματήσει από το 2006 την παραγωγή προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών για το ευρύ κοινό στην Ευρώπη, σχεδιάζει να συρρικνώσει της δραστηριότητες της εργοστασιακής μονάδας της στο Πιτό, συνεχίζοντας την παραγωγή server και σχετικών προϊόντων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με συνδικάτα εργαζομένων σχετικά με αυτή την εξέλιξη, η οποία θα επηρεάσει 420 υπαλλήλους της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Ο ιαπωνικός όμιλος προειδοποίησε ότι θα εμφανίσει οι καθαρές ζημίες στο τρέχον έτος χρήσης - που λήγει στις 31 Μαρτίου – ύψους 2,4 δισ. ευρώ και, στα τέλη Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ότι θα καταργήσει 20.000 θέσεις εργασίας διεθνώς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα