ΤΕΜΠΜΕ: Εγγύηση σε 4.000 αιτήσεις δανείων

Συνολικού ύψους 410 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 13:07

Ξεπέρασαν τις 4.000 οι αιτήσεις για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, τα οποία εγγυήθηκε το ΤΕΜΠΜΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Νίκο Δομένικο, σε διάστημα μόλις ενός μηνός το Ταμείο ενέκρινε με το νέο πρόγραμμα, όσες αιτήσεις είχε εγκρίνει στα πέντε χρόνια λειτουργίας του.

Μιλώντας σε ημερίδα της Axeon Financial Services, με τίτλο «2009: Η θετική πλευρά της οικονομικής κρίσης», ο επικεφαλής του ΤΕΜΠΜΕ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για δάνεια κεφαλαίου κίνησης ανήλθε σε 4.200 και αντιπροσωπεύει ποσά συνολικού ύψους 410 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος εξάλλου στη συνεργασία του ταμείου με τις τράπεζες, η οποία σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς φορείς είναι προβληματική, επισήμανε ότι αυτή έχει το χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας, που αναπτύσσεται με κάθε τράπεζα χωριστά.

Πάντως με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, μέχρι στιγμής μεγαλύτερη κινητικότητα στις χορηγήσεις δανείων με την εγγύηση του Ταμείου υπήρξε από τις τράπεζες: ATEbank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Αττικής, Marfin Egnatia Bank, Millennium Bank, FBB και τις συνεταιριστικές Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου και Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας επεξεργάζονται τον κανονισμό χορήγησης δανείων εγγυημένων από το ΤΕΜΠΜΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χορήγησή τους σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. Ήδη προτάσεις προς την κατεύθυνση βελτίωσης των όρων, κυρίως σε ό,τι αφορά τις 3 κερδοφόρες χρήσεις, έχουν κάνει το ΕΒΕΑ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση εξετάζει αιτήματα των παραγωγικών τάξεων για βελτιώσεις του συστήματος και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα