UBS: Διατηρεί τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 12:58

Η χειρότερα πληγείσα από την πιστωτική κρίση ευρωπαϊκή τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ετήσιες ζημίες ύψους περίπου 18 δισ. ελβετικών φράγκων.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής ή να αντικαταστήσει τον επικεφαλής της, παρά τις περικοπές θέσεων στις οποίες προχωρά, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Η απόφαση της UBS να περικόψει την «πισίνα» των μπόνους κατά 80%, το 2008, πυροδότησε εικασίες για πιθανή διάλυση της επενδυτικής τράπεζας ή αντικατάσταση του επικεφαλής της, Γιέρκερ Γιόχανσον, σύμφωνα με τέσσερις τραπεζίτες της μονάδας.

Όπως διευκρίνισαν, το μέλλον του τμήματος εξετάζεται αυτή τη στιγμή και η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει.

Έπειτα από τις περικοπές των μπόνους, οι υπάλληλοι της επενδυτικής τράπεζας περιμένουν ενημέρωση από τη διοίκηση όσον αφορά στις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν το 2009 και στα σχέδια για το μέλλον της μονάδας.

Η χειρότερα πληγείσα από την πιστωτική κρίση ευρωπαϊκή τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ετήσιες ζημίες ύψους περίπου 18 δισ. ελβετικών φράγκων (15,4 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα