Μελέτη βιωσιμότητας για τη διασύνδεση δικτύων φ. αερίου Ελλάδος - Βουλγαρίας

Εντός τριμήνου η προετοιμασία της μελέτης, τέλος Οκτωβρίου η ολοκλήρωσή της
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 14:24
UPD:14:30

Τρεις μήνες προθεσμία για την προετοιμασία της μελέτης βιωσιμότητας του έργου διασύνδεσης του δικτύου φυσικού αερίου της Βουλγαρίας με το ελληνικό δίκτυο, έχει η εταιρεία Bulgarian Energy Holding (BEH) και η Bulgargaz.

Η προτεινόμενη "δίοδος" διασύνδεσης των δικτύων φυσικού αερίου των δύο χωρών "διατρέχει" τις περιοχές Ντιμίτροβγκραντ, Χάσκοβο, Κίρτζαλι και Μόμτσιλγκραντ στη Βουλγαρία και από εκεί καταλήγει στην Κομοτηνή (Ελλάδα).

Όπως ανακοινώθηκε, η μελέτη βιωσιμότητας που θα καθορίσει τις κύριες τεχνικές παραμέτρους του έργου, πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του 2009. Παράλληλα, εντός του έτους θα πραγματοποιηθεί και η επεξεργασία της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, το οποίο "αποτελεί" επένδυση που κυμαίνεται από 100 έως 120 εκατ. ευρώ.

Η BEH περιλαμβάνει στους "κόλπους" της το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι, την εταιρεία αερίου Bulgargaz, την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας NEK, την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Maritsa East 2 και τα ανθρακορυχεία Maritsa.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα