Ριζικές αλλαγές σε ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα ζητά ο Γκ. Μπράουν

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 14:11

O Γκόρντον Μπράουν τόνισε πως για να αποτραπούν πιθανές μελλοντικές κρίσεις χρειάζεται «ένα τολμηρό άλμα προς τα εμπρός».

Ριζική αλλαγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας ζητά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, υποστηρίζοντας ότι οι δύο οργανισμοί δεν ανταποκρίνονται στους στόχους τους.

Μιλώντας σε κυβερνητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε για τον καθορισμό της ατζέντας για την σύνοδο της G20, τον προσεχή Απρίλιο στο Λονδίνο, ο Μπράουν τόνισε πως για να αποτραπούν πιθανές μελλοντικές κρίσεις χρειάζεται «ένα τολμηρό άλμα προς τα εμπρός».

«Πιστεύω πως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει να αλλάξουν το ρόλο τους ριζικά», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Οι οργανισμοί αυτοί δημιουργήθηκαν για έναν κόσμο εθνικών κεφαλαιακών ροών, όχι παγκόσμιων κεφαλαιακών ροών. Οι οργανισμοί που έχουμε κληρονομήσει δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα ζητήματα με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι στο μέλλον», πρόσθεσε.

Οι ηγέτες της G20, στην οποία συμμετέχουν βιομηχανοποιημένα κράτη όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία αλλά και αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Κίνα, θα συναντηθούν στις 2 Απρίλιου, στο Λονδίνο, προκειμένου να συζητήσουν για την οικονομική κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα